Cbs de Akker vertelt

Animatiefilm gemaakt door alle leerlingen van cbs de AKKER in Oosterwolde, onder begeleiding van Marcel Prins en Birgit Speulman van AlleskAn en met gastvrije ondersteuning van het hele team.


Alternatief voor de kerstviering

Op de laatste dagen, tot werkelijk de allerlaatste minuut voordat we in lockdown moesten, hebben de leerlingen van cbs de Akker in Oosterwolde gewerkt aan deze kerstfilm/animatie.

De film was bedoeld als alternatief voor een kerstviering met de hele school, die niet kon plaatsvinden vanwege corona… sneu hè?

Maar kijk hoe leuk dit is geworden!

Credits

De bovenbouw tekende met oliepastel op gekleurd papier en maakte collages van de profeet Jesaja, donkere tijden, lichte tijden, de tempel, Zacharias en Elizabet en een heleboel mensen.

De middenbouw maakte Maria, de engel Gabriël, alle landschappen, het huis van Zacharias en Elizabet en nog meer mensen.

De onderbouw maakte de stal van Betlehem, met het kindje in de kribbe, Jozef, de os en de ezel, schapen, herders, engelen, de ster van Bethlehem en tot slot de sterrenhemel door de jongste kleuters.

Alle leerlingen hebben vervolgens in groepjes het verhaal in beweging gezet met behulp van twee laptops met het programma Istopmotion, twee webcams, twee grote tafels en de nieuwe LED-verlichting van het lokaal.

De verhalen zijn ingesproken door leerlingen en opgenomen door juf Sietske, ook de mekkerende schapen zijn door haar geregisseerd en opgenomen.

Muziek en klokgelui komen uit de computer.

Montage van dit alles is gedaan door Marcel Prins en Birgit Speulman.

Nieuwe berichten

Vanwege corona hebben we een half jaar lang niet op scholen of met leerlingen kunnen werken. Lessen van Marcel in het Vlechtmuseum gaan niet door, projecten in het onderwijs worden afgezegd. Wel heeft Birgit meegewerkt aan een prachtige lessenserie voor Wortels en Vleugels van Kunst&COO met kunstlessen voor groep 8. Nu, mondjesmaat, komen we af en toe weer in de klas of doen een workshop buiten, bijvoorbeeld in de Ecokathedraal. Actuele berichten vind je op