Cbs de Akker vertelt

Animatiefilm gemaakt door alle leerlingen van cbs de AKKER in Oosterwolde, onder begeleiding van Marcel Prins en Birgit Speulman van AlleskAn en met gastvrije ondersteuning van het hele team.


Alternatief voor de kerstviering

Op de laatste dagen, tot werkelijk de allerlaatste minuut voordat we in lockdown moesten, hebben de leerlingen van cbs de Akker in Oosterwolde gewerkt aan deze kerstfilm/animatie.

De film was bedoeld als alternatief voor een kerstviering met de hele school, die niet kon plaatsvinden vanwege corona… sneu hè?

Maar kijk hoe leuk dit is geworden!

Credits

De bovenbouw tekende met oliepastel op gekleurd papier en maakte collages van de profeet Jesaja, donkere tijden, lichte tijden, de tempel, Zacharias en Elizabet en een heleboel mensen.

De middenbouw maakte Maria, de engel Gabriël, alle landschappen, het huis van Zacharias en Elizabet en nog meer mensen.

De onderbouw maakte de stal van Betlehem, met het kindje in de kribbe, Jozef, de os en de ezel, schapen, herders, engelen, de ster van Bethlehem en tot slot de sterrenhemel door de jongste kleuters.

Alle leerlingen hebben vervolgens in groepjes het verhaal in beweging gezet met behulp van twee laptops met het programma Istopmotion, twee webcams, twee grote tafels en de nieuwe LED-verlichting van het lokaal.

De verhalen zijn ingesproken door leerlingen en opgenomen door juf Sietske, ook de mekkerende schapen zijn door haar geregisseerd en opgenomen.

Muziek en klokgelui komen uit de computer.

Montage van dit alles is gedaan door Marcel Prins en Birgit Speulman.

Een gedachte over “Cbs de Akker vertelt

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s