Wonderlijke Wezens

Jeroen Bosch

Bij een herschikking in december 2014 van mijn werken in het atelier ontstond een groepering die me de gedachte aan een ‘Tuin der Lusten’ ontlokte. Het bracht me ertoe dat ‘Bossche’ thema op te pakken en een serie van formaat te maken die als een lange stoet de bergen in moest trekken. Tijdens mijn beeldonderzoek bemerkte ik dat Jeroen ‘hot’ was.

Ter gelegenheid van het Kunstweekend Beetsterzwaag op 1, 2 en 3 juli staan de twaalf werken die ik maakte opgesteld in het middenpad van de Ontmoetingskerk.

beetsterzwaagnatuurlijk.nl/kunst-en-cultuur-activiteiten/…

In de weken voorafgaand aan het Kunstweekend geef ik workshops aan 100 leerlingen van OBS De Trime, CBS De Paedwizer, School Lyndensteyn en BSO de Kubus gezamenlijk.

De schilderijen van Jeroen Bosch zitten vol met wonderlijke figuren. Zelf bedenken en ontwerpen de kinderen hun eigen fantastische wezens en maken deze driedimensionaal. Vandaag maakten ze een ‘geraamte’ van plastic materialen, blik, stroomdraad, takjes, schelpen, en plakband. vrijdag wordt de ‘huid’ gemaakt met gipsverband.

Harde werkers

Met hun Wonderlijke Witte Wezens maken alle leerlingen samen een fantastische optocht van dodogeiten, tweepoters, schaallvissen en kruikvoeters. Deze wordt tijdens het Kunstweekend in de nabijheid van mijn twaalf zwarte beelden opgesteld in de Ontmoetingskerk.

Zondag 3 juli nemen de kunstwerken deel aan de viering door Ds. Bertjan van de Lagemaat.

Marcel Prins

Gips

Wonderlijke Wezens

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s