Talent

Vanmiddag bracht Milly Betten haar ‘andere werk’ mee naar onze plek. Dertien kunstenaars met een beperking kwamen binnen en stelden zich voor. Ze maken keramiek en ze tekenen en schilderen op Daeldersplak, in Drogeham. Dat is ook gevestigd in een oude school.

Ze keken eerst hun ogen uit in Marcel’s atelier. Ze herkenden de oude gymzaal-attributen en bedachten waar Marcel’s beelden van zijn gemaakt. Dat was nog niet zo makkelijk. Daarna liepen ze door de gang naar de galerie, waar nu Milly’s schilderijen hangen. Die kennen ze wel.
De beelden van Gerlinde Habekotté waren nieuw voor hen. Leek de grote, hangende sculptuur op prikkeldraad of toch meer op een boom? Ze zagen dat hij in balans hing, dat het een mobile zou kunnen zijn. We pakten boeken uit de kast en lieten afbeeldingen van Calder zien en van Auke de Vries. Ze zagen de overeenkomst en ook de verschillen.

Toen ging een deel van de groep ijzerdraad tot een mobile maken in Marcel’s atelier en de andere helft tekende de Takkenfabriek van Gerlinde met fineliners op wit papier. Enkelen volgden hierbij hun eigen plan.

Wij waren erg verrast door het enthousiasme en de concentratie waarmee deze kunstenaars keken en werkten. We gaan zeker een tegenbezoek brengen binnenkort.