Trofeeën

Trofeeën by AlleskAn | Kunstlokaal №8
Trofeeën, een foto door AlleskAn | Kunstlokaal №8 op Flickr.

De kinderboekenweek was aanleiding om met groep 4 plastic afval te recyclen tot prijsbokalen.

plaatjes groep 4

We bekijken foto’s van wisselbekers en bijzondere trofeeën zoals de Televisierring, de Gouden Griffel en een prijs voor de grootste klager: de Steen en Beenprijs. Waarin zijn de kinderen heel goed? De jongens zeggen allemaal dat ze goed zijn in voetbal, de meisjes streetdance en paardrijden… totdat ik vraag waar ze thuis goed in zijn. Tekenen, knutselen en lezen zijn ook populair, en een enkel computerspel. Wat je leuk vind, doe je vaak. En wat je vaak doet, daarin word je bijna vanzelf beter. Is dat even handig!

De kinderen hebben thuis doosjes, plastic limonadeflessen en bakjes, knijpers, knopen en lintjes verzameld en meegenomen naar school. Ik heb zelf nog wat kleinere flesjes bij me waar sap, shampoo en afwasmiddel in heeft gezeten. Ooit heb ik in Wenen geleerd hoe je plastic flessen heel gemakkelijk door kan knippen, dat komt nu goed van pas. De kinderen knippen de plastic flessen en bekers door, stapelen ze in – en op elkaar en lijmen ze stevig vast met ‘sterke lijm’. Met lintjes, kralen, knopen en aluminiumfolie worden het echte prijzen. Tymen heeft een heel bijzonder gevaarte gemaakt met allemaal kokers rondom, Nick heeft een hele hoge, met een glimmende cd erbovenop. Alleen Anne vond het moeilijk om vanuit het materiaal iets te verzinnen. Toch heeft ze een heel mooie beker gemaakt van een petfles.

Gedurende zes weken geven Liz, Marjanne, Baukje en ik, Birgit, voor Ateliers Majeurkunstlessen in Frieschepalen. De Skâns en Rehobot werken, als Brede School, op de woensdagochtenden samen aan de Kinderboekenweek.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s