Een zebrapad is een zebra omdat we dan allemaal weten dat het een zebrapad is!

En géén giraffe.

Nynke legt het nog één keer uit: ‘een zebrapad kan geen giraffe zijn omdat een giraffe geen strepen heeft maar een soort stippen en een zebrapad is juist een zebra omdat het een zébrapad is!’ Ze gaat erbij staan en loopt naar het midden van de kring, met haar handen dikke strepen in de lucht gebarend.

P1140906P1140905

Voor Ateliers Majeur werken we een aantal keren op de school in onze ‘achtertuin’, de J.B. Kanschool, aan creatief leren.

De school heeft ons gevraagd in te steken op het project verkeer om samen iets te doen aan de verkeersveiligheid: de provinciale weg loopt langs de school en auto’s komen hard op de oversteekplaats af gereden. Met de provincie is al contact opgenomen.

We hebben het vanmorgen over hoe je veilig aan de overkant van de weg komt. Op de grond liggen alle getekende oplossingen van groep twee: Goitse maakte een hele lange brug van zijn hut naar school, Julius een kabelbaan, Wessel bedacht een grote sterke muis waarop je kunt rijden en er zijn vooral héél veel zebrapaden, met en zonder voetgangerslichten. We wonen in een klein dorp, dus zebrapaden en verkeerslichten kennen deze kleuters niet van naast de deur.

Zebrapaden hebben witte strepen, dat hoort zo. Geen rode of groene, hoewel sommige kinderen dat ook nog wel een interessante optie vinden. En een zebrapad voor de deur van de school, dat vinden alle kinderen wel een goed idee. Met een knopje om het voetgangerslicht op groen te zetten.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s